Vesti

SMF - Just Installed!

Made in Belgrade

Belgrade`s finest · 54757

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
poslato: Maj 25, 2014, 00:05:18
По трећи и задњи пут сам порушио таверну, која је била цик-цак, дакле не модуларна. Сад је тотално модуларна јер сам ушао у тај стил градње.

Наређали се гангстери испред Кафане, договарају се кога ће да опљачкају или ликвидирају. Изнад њих лепо стоји натпис колико коштају пивске-винске туре :)

Слика из даљине

Изглед интеријера таверне, још ћу мало да пицаним. Свеће на столовима дају неки шмек, а зелено су салвете

И са стране, где се на степеницама види радио касетофон, а испред на истим је гувернанта, а иза ње циганка-гатара. Ово сам поставио јер сам решио стари проблем са плафоном. тј. када се неко пење, не сме ниједног момента да удара глава у плафон. избацио сам брикове као подлогу, сад користим само плоче - и пун погодак. тек када ставим први спрат, види се и даље лепо гувернанта

клиња се сакрио иза зида, који је уједно тајни пролаз за бекство

клиња се окренуо и нема га више

Таверна се и званично зове \"Капетанова кћи\" по овој заставици испред улаза

овде се види изглед степеница и како сам решио проблем

изглед одвојеног дела првог спрата - модулара и конобарице на степеницама

матори отац једе с клинцем док га жена служи рибом

изглед унутрашњости. оно с зебрином кожом је табуре :)

изглед како је кад се спрат набуџи на приземље

и како се лепо види гувернанта из приземља, кад се модулари споје

а ове задње три фотке, кад се споји и трећи модулар. тај трећи представља кухињу, која ће бити садржајна с шпоретима и осталим. када то буде готово урадићу таван с малим затвором за неплатише и кров

модулар на дну има спојице као и сваки, па се може спојити на Гранд Емпориум или Градску већницу, јер градим модуларе у низу

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #1 poslato: Maj 30, 2014, 12:35:23
Ево нечег другачијег за вестерн, једна од мојих омиљених тематика, као клинац сам обожавао Каубоје увече пре спавања.

Ако се неко сећа ових филмова "Обрачун код О.К. корала" и "Седморица величанствених", ја сам градио неке фигурице елегантних каубојаца по угледу на њих, а који ће једног дана бити део неке вестерн целине (град Тумбстоун, кланац у Невади, обрачун с индијанцима или Мексиканцима)

Одабраћу неку седморицу већ по узору на филм

На овим коњима у налету биће гомила наоружаних индијанаца, с тим, имаће и ПУШКЕ, одступићу из лего шаблона, како они немају пушке, али по мојој причи, добили су пушке у размену за рум и крзно. Криво ми што не постоји Бизон као животиња

Накуповао се још раније војника, а имам и мексиканце, морам да усликам..

Meшавина разних женских фигура за Витезовско село-град, принцеза, слушкиње, шваље-праље итд..

Торзои за раднике на штајги на којој упоредо радим.. ови ће да поправљају пруге и скретнице

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #2 poslato: Maj 30, 2014, 12:36:31
Slike, kako se gradila GZ Stanica:

Angeli je uvek nekog slikao pored svog moc-a, a posto moj klinac voli da se igra, a i da se slika, tako da i ja kradem foru :D cisto da vidimo velicinu moca, klinac je visok skoro 1 metar :)

Klinceza stavila pacovcinu na krov :D

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #3 poslato: Maj 30, 2014, 12:38:22
Gradio se hol uz mnogo komplikacija.. realno, 1000-2000 brickova je nista. bez 5000 kockica ne moze da se (g)radi :(.

Roki Balboa (cuveni italijanski pastuv) na ulazu, podignutih ruku :)

Moram i kera negde da ubacim, imam braon i tamno sivog :)
uporediti ove dve slike iz real life i moje gradnje, vidi se da je slicno :)

pod na ulazu je kombinacija kockica koje je doneo Standza iz pab-a. Ovo nisam nigde video na netu, cisto je moja ideja..

s tim da sam mnogo vise rusio, nego gradio, kad mi se nesto ne svidja, to porusim..
moram ceo hol da postavim na 48x48 baseplate, jer postojeca kombinacija  uopste nije cvrsta, a treba da legne jos 2000 kockica na njega.
izgled ulaza nije finalni, moracu jos malo da porushim

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #4 poslato: Maj 30, 2014, 12:41:10
Na vrhu zgrade, bice i rimskih brojeva (godina) kao i beograd na latinici i cirilici, sto se tice naljepnica :)
A u okviru stanice, vec sam spremio:

- restoran
- 2 tel.govornice
- kafeterija
- turisticka agencija
- salter za prodaju karata
- mjenjacnica

evo nekih slika s ulicama, zena opalila par fotki dok su deca spavala :)

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #5 poslato: Maj 30, 2014, 12:41:31

ove tri slike pozadi. na spratu ce biti kontrolna stanica. pogledati ove bele tile-ove sa knobom. odlicni su jer moze minifigura da se zabode dok hoda..

malo sam prosarao zidove s mason kockama koje mi je Hexx pozajmio

dvojica krimosa :)

'mesto ovog vikinskog stita, ide stari sat koji stize za par dana, bice u fazonu beograda iz tridesetih..

ovde ce da sede dve prodavacice karata

pogled ka blagajni (zamislite i putnike kako se guraju, i provlace pare ispod)

dve slike hola spolja (koji nema krov, niti nalepnice Beograd na cirilici na latinici, nit rimske brojeve, to ide kasnije)

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #6 poslato: Maj 30, 2014, 12:44:24

Stara čuka. Jedno 7 dana sam tražio na Bricklinku neki lep sat, od pre 100 godina :) jedva našao :)

Vrlo je slična ovoj dole. Prezadovoljan sam :)

Postavljam sliku kad su svi delovi spojeni (iako je glavni ulaz nezavrsen), namucio sam se da mi sve udje u kadar dok sam slikao:

Krenuo sam da gradim trotoar i travnjak, ispred stanice. Krov na holu sam zavrsio, fale mi neki detalji za vrh krova, al ce to brzo da se resi :)

travnjak sam ukombinovao sa zelenim i lime tajlovima, ideja je da u sredinu (rupu) zabodem neki cvet ili zbun.

uporedo s ovim, gradim i dodatnu veliku zgradu, kao ova sto je skroz desno na slici. cenim da ce ukupno biti oko 3m dugacko, a za sirinu cu natenane, kad uradim i perone s nadstresnicom :)

nesto sam i umotao u foliju, obzirom da je pala prasina, pa sam ocistio pre toga.

Miroslav

• Kapetan
  • Kockasti član kluba
  • Kockasti forumaš s uticajem
Odgovor #7 poslato: Maj 30, 2014, 18:21:39
Monumentalna gradjevina :)

Sad sam po prvi put video ono za vestern, mnogo mi se svidjaju odelca, većinu nisam nikada ni video.
I ja sam odrastao uz te filmove, zato sam i obožavao da se igram sa tom tematikom kad se pojavila u kockama.. Nažalost, zbog finansija čovek prosto mora da se okrene jednoj tematici da bi mogao da je isprati u željenom kvalitetu. Moji su gusari.. ;)

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #8 poslato: Jun 03, 2014, 23:18:19

Ako si ikada pogledao ovaj video, mogao bi da razumes koliko su "Kockice" daleko ispred drugih klubova u regionu. Pogledaj samo kako su "skinuli" Kazaliste, i ostale zagrebacke zgrade, izgleda bas monumentalno i masivno. Uvek sam zeleo da napravim nesto "nase", to mi je ideja vodilja :)

Miroslav

• Kapetan
  • Kockasti član kluba
Odgovor #9 poslato: Jun 04, 2014, 00:46:49
Ja sam dosta razmišljao o Beogradu u miniskali, bukvalno mapa od lego kockica.

Hlapen

• Gost
Odgovor #10 poslato: Jun 06, 2014, 12:53:54
Vidim puno šumskih ljudi, setio sam se kako sam davno od njih pravio meksičke kopljanike koje sam video u ovom filmu:
http://www.imdb.com/title/tt0047647/?ref_=nv_sr_1

Figure su dosta zahvalne da se uklope u kaubojsku temu, samo se dodaju grudni oklopi, što tamno sivi, što srebrni, kape i ne moraju da se menjaju, jer perjanica na kapi daje efekat konjičkog šlema.

8)

Mixon

• Gost
Odgovor #11 poslato: Jun 06, 2014, 13:29:25

Na 1:39 obratiti paznju na vinjetu!
Znaci da moze :)

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #12 poslato: Jun 21, 2014, 17:17:26
Krenuo juce da gradim zadnji modular koji ce biti spreda, ali umesto kafica ide menjacnica :)

Imace i dolare, marke, lire, i poseban shtek sa raznim valutama.

Obzirom da nemam vise mesta u gajbi, a deca rushe, pa sam jedan stavio na drugi :) Pod sam prosarao plavo-zutim tajlovima

Cim zavrsim ovo do utorka-srede, bacam se na gradnju stadiona "Pod goricom". Juce sam nesto i pokusavao, tesko ide, al treba biti uporan, istrajan.

Belgrade`s finest

• Kockasti član kluba
  • Марко Лициније Крас
Odgovor #13 poslato: Jun 21, 2014, 17:29:51
Sinocnji pokusaj gradnje mosta, zadovoljan sam kako ide, samo sam hteo da isprobam kako stoji konstrukcija s zutim kockama. Most ce biti crven ili beo (isprepleten)

Odavde sam video ideju za most, ovaj crveni, a zuti voz imam :) Mora biti sirok izmedju 8 i 10 studova, zbog pruge.

Stari zeleznicki most je "mrezast", mogao bih da napravim ovako nesto, s belim kockicama. Dal bi isao monorail voz, ili na 9v, jos cu videti.
« Poslednja izmena: Jun 21, 2014, 17:32:33 Belgrade`s finest »

Miroslav

• Kapetan
  • Kockasti član kluba
Odgovor #14 poslato: Jun 21, 2014, 20:49:52
Ovaj železnički most je možda bolje praviti sa tehnics delovima. Ne znam koliko im se cene kreću, ali bi bilo verodostojnije, makar za taj mrežasti deo.